If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Еееех, само ако знаехте колко "пирфьектни" автомобила и в частност алфи съм огледал в Пейзбърг...(за неосведомените това е кодовото име на Пазарджик) И сякаш стана правило - не съм се спрял на нито една... И още нещо - понятията "Алфа" и "автоматик" са несъвместими. Уф, забравих, че става дума за фиати
Не брато. Тази е верно много добра. Аз просто не виждам забележки по нея, а факта, че замина за 3 дни бие и рекорда на колегата Leshoiad http://clubalfaromeo.com/forum/showt...&highlight=166 от форума, дето си продаде туин спарковата за 1 седмица, която верно беше "пиерфекта" без капка ирония. Иначе чепели се продават в Пазарджик, толкова колкото и в другите градове. Особено в село Труд до Пловдив, не че се опитвам да кажа нещо разбира се.
Ти виждал ли си я въпросната кола, или само си чешеш пръстите по клавиатурата?
След като пиша в раздел "Общи приказки", не виждам на тебе какъв ти е проблемът, дори и да си чеша пръстите? Ако си ме нарочил за поредния, с който смяташ да се заядеш, няма да стане, не се хаби
Изобщо не смятам да се заяждам, просто те карам да се досетиш, че пишеш глупости. Където и да е в България има бисери, има и лайна. Категоризациите са за идиоти, а аз не мисля, че си такъв. Човек като търси кола ако се води по такива клишета, нищо няма да си купи, освен от магазина.
Да тушираме малко работата-
Влезе ми мухата да сменя маслото с Selenia HPX 20W60. Гледам, че английските колеги го хвалят особено при по-стари дизелаци. Определено подобрявал работата двигателя и особено тракането на маслената помпа.
Някой да има преки впечатления и да е слагал на неговата такова?
Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
Сутрин в студа ще има вискозитет на желе, сам се досещай как се отразява на турбината, докато колата загрее...
Че кво му е да поработи на място 1-2 минути .. Във всеки случай срещу зима не е много оптимално, за мен максимумът гъстота при минусови температури е 15W50 и то пак зависи на каква кола.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Че кво му е да поработи на място 1-2 минути .. Във всеки случай срещу зима не е много оптимално, за мен максимумът гъстота при минусови температури е 15W50 и то пак зависи на каква кола.
Разбирам ви, но си мисля еднакви ли са условията на двигателя, когато е нов и когато е на 500 000 км. Говоря за това, че в книжката се препоръчва 10W40 когато е нова, ама след толкова много километри и нормално износване не е ли добре да се слага масло с по-висок вискозитет особено след W-то, ерго когато е топла. Щото тогава износените двигатели ще покажат слабост примерно с 5W-30 да кажем. Под слабост разбирам намалена компресия, оттам и динамични характеристики на двигателя. Та определено мисля за масло с по-висок вискозитет
Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
Според мен логичният избор вместо 10W40 е 10W60.
20W60 идва малко тегаво за нашите зими.
Има ли 10W60? Според каталога на SAE такова няма Иначе се вмества точно в това, което говоря. Защото като загрее колата и маслото оредее почва да трака веригата.
Има ли 10W60? Според каталога на SAE такова няма Иначе се вмества точно в това, което говоря. Защото като загрее колата и маслото оредее почва да трака веригата.
Аз карам с такова Castrol edge sport. Много съм доволен.
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment